Ivan Karels

Ivan Karels

Ivan Karels is de oprichter van Werk & IK. In 2009 richtte hij Werk & IK op en binnen tien jaar heeft hij het uitzendbureau uitgerold tot een succesvol uitzendbureau binnen de luchtvaartbranche.

Ondernemerschap

Tijdens zijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam begon Ivan Karels samen met een studiegenoot een administratiekantoor. Voor ondernemers uit verschillende branches verzorgden zij de administratie. Ivan Karels maakte kennis met de uitzendbranche en deze branche sprak hem wel aan. Van nature is hij commercieel aangelegd en vindt hij het leuk om te netwerken en met mensen om te gaan. Hij zag kansen in de uitzendbranche en is toen Werk & IK gestart.

Oprichting Werk & IK

Sinds 2009 is Ivan Karels eigenaar van Werk & IK. Met Werk & IK bedient hij de nichemarkt luchthavens. Het uitzendbureau onderscheidt zich omdat Werk & IK in staat is mensen te vinden die zijzelf opleiden tot het mogen laden en lossen van verschillende vliegtuigen. Ivan Karels heeft daar namelijk een aparte school, een academy opgericht. De opleiding is zelf samengesteld, maar voldoet aan de hoogste eisen en heeft een bepaalde certificering, waardoor het uitzendbureau in staat is om veel uitzendkrachten op te leiden en te plaatsen.

Dagelijkse werkzaamheden

Ivan Karels houdt zich dagelijks bezig met leiding geven en de dagelijkse gang van zaken. Werk & IK is actief in zes landen in Europa: Nederland, België, Duitsland, Engeland, Tsjechië en Roemenië. Drie dagen per week is Ivan Karels te vinden op een van deze luchthavens. De werkzaamheden op iedere luchthaven zijn hetzelfde, alleen de lokale wet- en regelgeving kan verschillen. Uiteraard zijn de medewerkers hierin opgeleid. Het leukste aan zijn werk vindt Ivan Karels de veelzijdigheid van zijn werk, het is altijd een verassing wat er op een dag gaat gebeuren.

Toekomstvisie Werk & IK

Ivan Karels wil met Werk & IK actief worden in heel Europa, de afzetmarkt wil hij vergroten door nieuwe concepten uit te rollen. Hij is een ondernemer die altijd op zoek is naar nieuwe concepten, maar ook bezig is om zijn huidige concepten te perfectioneren. Regelmatig loopt hij tegen nieuwe activiteiten aan waarvan hij denkt: dat ligt in het verlengde van Werk & IK. Ivan Karels heeft daarom nog een aantal andere labels die vallen onder Werk & IK, waarvan de kern ook mensen is.

Persoonlijk

Ivan Karels wordt geboren op 11 september 1969 in Amsterdam. Samen met zijn vrouw woont hij in Landsmeer en heeft hij vier dochters en twee kleinkinderen. Zijn hobby’s bestaan uit reizen, sporten, nieuwe talen leren en studeren. Hij is het meest trots op de ontwikkeling dat Werk & IK bestaansrecht heeft, de grootte die Werk & IK heeft binnen de niche (luchtvaart) en dat Werk & IK een volwassen speler en een van de toonaangevende uitzendbureaus is in deze tak van sport.